2015-03-26_Gilbarco_Veeder-Root_logo

Uzimajući u obzir da na području RH nisu zastupljeni svi proizvodi iz proizvodnog asortimana predmetne korporacije kao i da u praksi instalacije i održavanja istih ne postoje dostatna saznanja, zaposlenici Eol grupe sudjelovali su na praktičnoj edukaciji upoznavanja predmetnih proizvoda. Edukacija je održana u regionalnom uredu Gilbarco Veeder-Root u Njemačkoj. Cilj edukacije bio je upoznati se sa specifičnostima funkcioniranja fizičke i programske komponente Gilbarco Veeder-Root uređaja za istakanje goriva. Završenom edukacijom, zaposlenici su stekli ovlaštenje za instalaciju, održavanje i umjeravanje predmetnih uređaja.

Gilbarco Veeder-Root

Gilbarco Veeder-Root je vodeća globalna korporacija na području integriranih tehnoloških rješenja za maloprodaju naftnih derivata. Pravni je slijednik koropracije Danaher i u svom proizvodnom asortimanu tržištu nudi uređaje za istakanje goriva te automatska mjerila razine.

Sjedište korporacije je u Greensborou, Sjeverna Karolina, Sjedinjene Američke države. U svim svojim regionalnim sjedištima korporacija zapošljava oko 4.000 ljudi.
Regionalna sjedišta za prodaju, proizvodnju, istraživanje i razvoj nalaze se diljem SAD-a i Kanade, kao i u Velikoj Britaniji, Italiji, Francuskoj i Njemačkoj, Nizozemskoj, Maleziji, Tajlandu, Bahrejnu, Koreji, Australiji, Novom Zelandu, Indiji, Brazilu i Argentini.

Povijest koorporacije

Kompanija je osnovana 1870. godine pod nazivom Gilbert & Baker, a 1929. godine kompanija mijenja naziv u Gilbarco. Korporacija Danaher (vlasnik poduzeća Veeder-Root) 2002. godine preuzima Gilbarco te se iste godine brandovi Gilbarco i Veeder-Root ujedinjuju i nastavljaju poslovati na tržištu kao Gilbarco Veeder-Root.

Proizvodi

Kupci diljem svijeta prepoznaju široku paletu proizvoda Gilbarco Veeder-Root. Široka paleta opreme za benzinske postaje razvijena je sukladno specifičnim tehnološkim potrebama maloprodaje naftnih, od kojih bismo izdvojili:

  • GVR tankomate (Outdoor payment terminals)
    GVR uređaje za istakanje goriva (Fuel dispensers)
    GVR uređaje za mjerenje razine goriva (Automatic tank gauges)
    DOMS kontrolere (site controllers)